Μία γυναίκα δεν έχει μόνο μια προσωπικότητα αλλά τουλάχιστον τέσσερις!
α
α
α
α
Ανάλογα με την φάση που η γυναίκα βρίσκεται στον κύκλο της, εκφράζει και μια διαφορετική της πλευρά.
Οι εναλλαγές των φάσεων επηρεάζονται από την διαφορετική έκκριση ορμονών και από την επιρροή που ασκεί πάνω της η σελήνη.
Όταν η γυναίκα ζει όλες τις φάσεις της μπορεί να ελίσσεται στην ζωή συνδυάζοντας την θηλυκή και αρσενική της ενέργεια με υγιές και εποικοδομητικό τρόπο!
Όταν η γυναίκα καταφέρει να ζει τις φάσεις του κύκλου της μπαίνει σε ένα μαγικό κόσμο! 
Ο κόσμος αυτός δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο που γνωρίζει. Είναι ένας εσωτερικός κόσμος που αλλάζει κάθε περίπου εφτά ημέρες και γεμίζει την ζωή της με χρώματα!
Είναι ο κόσμος της γυναίκας! 
Μια γυναίκα που ζει τον κύκλο της γνωρίζει την Αποστολή της, απολαμβάνει την Σεξουαλικότητά της, ξέρει να βάζει Όρια, γιορτάζει το Αίμα της περιόδου, είναι η Θεραπεύτρια του εαυτού της και ζει την Αφθονία που απορρέει από την σύνδεσή της με την μητέρα Γη.
Ένας από τους τρόπους που μπορούμε να εξηγήσουμε τον κύκλο της γυναίκας είναι χρησιμοποιώντας αρχέτυπα Θεοτήτων τα οποία παίρνουν και τα ηνία της ιδιοσυγκρασίας της, στην ανάλογη φάση. Ας γνωρίσουμε λοιπόν αυτές τις Θεές: Σε ένα κύκλο 28 ημερών έχουμε τέσσερις φάσεις επτά ημερών.
Θα ξεκινήσω την την περιγραφή μου από την 21η μέρα, μια εβδομάδα δηλαδή πριν τον ερχομό του αίματος:
α
α

21η με 28η ημέρα – Θεά Εκάτη

Η Θεά Εκάτη είναι αυτή που δεν φοβάται να δει μέσα μας την αλήθεια. Σε αυτή την φάση η γυναίκα είναι εσωστρεφής και έχει ανάγκη να μπει σε βαθιά ενδοσκόπηση για να δει τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει στην ζωή της, να προσθέσει, να αφαιρέσει ή και να αναπτύξει. Είναι μια πολύ εποικοδομητική περίοδος για όσες γυναίκες βρίσκονται στο ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξής, ενώ αντιθέτως πολύ εκνευριστική περίοδος για όσες γυναίκες αρνούνται να δούνε την αλήθεια μέσα τους.
Η αγαπημένη φράση της Θεάς Εκάτης είναι «Τι υπάρχει μέσα μου που δημιουργεί την συγκεκριμένη πραγματικότητα έξω μου;»

α
α
α
α
α

1η με 7η ημέρα – Θεά Γαία

Μία από τις πιο γλυκιές και ήρεμες φάσεις του κύκλου, μόνο όταν η γυναίκα έχει δουλέψει αρκετά την σχέση της με το αίμα της περιόδου. Η Θεά Γαία είναι αυτή που μας συνδέει με τον θάνατο και την ζωή. Είναι αυτή που αν πάρει την σκυτάλη από την Θεά Εκάτη μπορεί να μεταμορφώσει όλα όσα συνειδητοποιεί η Εκάτη, με την δύναμη της έμμηνου ρύσης. Σε αυτή την φάση η διαίσθηση της γυναίκας φτάνει στα ύψη καθώς και η σύνδεση της με όλα τα στοιχεία την Μητέρας Γης!

Η αγαπημένη φράση της Θεάς Γαίας είναι! «Έχω την δύναμη να γιατρέψω και να μεταμορφώσω τον εαυτό μου!»

α

α

7η με 14η ημέρα – Θεά Άρτεμις

Μετά την ενδοσκόπηση της Θεάς Εκάτης και την μεταμόρφωση της Θεάς Γαίας έρχεται η Θεά Άρτεμις για να εξωτερικεύσει όλη την δουλειά που μέχρι τώρα έχει γίνει μέσα της. Η Θεά Άρτεμις βρίσκει τρόπους και φτιάχνει την στρατηγική που χρειάζεται για να εκφράσει προς τα έξω όλα όσα κρύβονται μέσα της. Είναι η φάση που εκπληρώνει την Αποστολή της γυναίκας στην γη, εκπληρώνει τους στόχους της στον έξω κόσμο και δεν φοβάται να δράσει.
Η αγαπημένη της φράση είναι: «Υλοποιώ τους στόχους που γεννιούνται από το Πνεύμα και όχι από το Εγώ»
α
α
α
α
αα


14η με 21η ημέρα – Θεά Αφροδίτη

Μετά από όλο αυτό το ταξίδι έρχεται η Θεά Αφροδίτη να μας θυμίσει ότι το γυναικείο σώμα είναι φτιαγμένο για να απολαμβάνει με τις 6 αισθήσεις ό,τι της προσφέρει η ζωή. Είναι η φάση της γιορτής για το μέχρι τώρα ταξίδι. Η φάση που αναβλύζει η θηλυκότητα, η ομορφιά και η χαρά της ενσάρκωσης!

Η αγαπημένη φράση της Θεάς Αφροδίτης είναι «Η απόλαυση είναι το νέκταρ της ψυχής μου! χωρίς αυτή είμαι μια γυναίκα που δεν έχει κατανοήσει το νόημα της ζωής.»

α
α
α
α
α
Αν θες να μάθεις περισσότερα σύμφωνα με το θέμα παρακολούθησε το βίντεο:
 agapi

Agapi loves taking people into a journey of discovering their Real Authentic Self. She mainly focuses on balancing feminine and masculine polarities, healing the inner child and embracing the matrilineal way of being.  Her work is a blend of shamanism, art, tantra, dance and spirituality. She is a world traveler who does her best to serve with gratitude and humbleness the Divine!